Jom Klik Sekali

Friday, July 22, 2011

kisah satu malam

Huh!!! berkerja keras aku dan housemate dari pukul 10.45 malam sampai 12.30 tghmalam. Al-kisah kunci rumah dan bilik tertinggal dalam bilik yang berkunci. Malam tu pulak cousin aku phyzura balik kampung. memang tak ada cara lain selain memecah tombol pintu bilik aku. Minta maaf tuan rumah terpaksa pecahkan pintu bilik nanti saya ganti balik yer. Masa dapat tau cousin aku memang takkan balik malam tu aku terus je nak pecah kan pintu dengan anak lesung batu. Bantuan dari incek suami by phone membantu sikit je. Tengah aku dok tension nak pecahkan tombol housemate cik Fanna balik ape lagi tenaga kerja bertambah. Perasaan bengang pada diri sendiri memang tak dapat dikawal. Aku rasa jiran-jiran mesti ada yang mengamuk sebab bunyi bising aku mengetuk pintu. Sampai housemate aku lagi sorang pun bangunlah dari tidur pun tolong aku. Sorry Doria kiter terkejutkan Doria. Gigih sungguh kitorang memecah tombol dengan peralatan yang ada dalam rumah iaitu anak lesung batu dan pisau and thanks you very much kepada kawan Fanna yang bagi pinjam screw driver. Aiyo abg guard yang duty malam kat putra damai ni langsung tak boleh membantulah. Tak ada guna tol bila tanya boleh tak tolong pecahkan pintu dia suruh aku tunggu pagi esok. Weh aku nak pergi kerja pagi esoknya macam mana nak tukar baju kerja. Akhirnya kami bertiga berusaha memecah pintu sampai pukul 12.30 tghmlm thanks u alls tolong i malam tadi jasa korang amatku kenang.. chill yaww!!



peralatan yang digunakan hahaha



pintu selepas dipecahkan tombolnya




tuan rumah nanti saya ganti baru yer




kecederaan ringan yang acik dapek hahaha

3 comments:

  1. Nape tak gune kad je long? kan sonang...

    ReplyDelete
  2. lorh..mission possible nih! hahaha

    ReplyDelete
  3. hahahaha nasiblah ade hosmate yg tlg hahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

followers